måndag 31 januari 2011

Mozzarellagratinerad pasta och köttfärs

Något jag tycker är väldigt gott men inte äter särskilt ofta är mozzarella och basilika. Kvällens middag bestod av båda delarna och det var väldigt gott!

4 port

Ingredienser:
280 g pasta
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
olja
400 g köttfärs
salt och peppar
1 dl tomatpué
2 dl vatten
3 tomater
1 kruka basilika
250 g mozzarella

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lökhcket i olja och tillsätt sedan köttfärsen. Låt den fräsa med tills den fått en fin färg och blivit smulig. Krydda med salt och peppar. Häll på tomatpurén och späd med vattnet. Låt puttra ca 10 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Tärna tomaterna och hacka basilikan. Rör ner det i köttfärsröran. Låt pastan rinna av och varva den med köttfärs i en smord ugnssäker form. Skiva mozzarellan tunt och lägg över pastan och köttfärsen. Gratinera mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Följ min blogg med bloglovin