måndag 17 januari 2011

Blåbärscheesecake med vit choklad

Tänkte tipsa om en väldigt god cheesecake med blåbär och vit choklad jag provade att göra för någon vecka sedan. Receptet hittade jag här.

Botten:
200 g digestivekex
75 g smör
0.5 dl socker

Fyllning:
200 g blåbär
4 dl crème fraiche
3.5 dl kesella kvarg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl maizena
1 krm salt
3 ägg
100 g vit choklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Smula sönder kexen. Smält smöret och rör ner smulorna och sockret. Pressa ner blandningen i en form. Baka den ljusbrun, ca 12 minuter.

Mixa blåbären till en slät puré. Blanda crème fraiche och kesella i en bunke. Tillsätt blåbärspuré, socker, vaniljsocker, maizena, salt och ägg. Häll massan i formen. Baka i 150 grader i ca 75 minuter eller tills den känns färdig när du sticker en provsticka i den. Låt kallna och ställ i kyl över natten. Garnera med riven vit choklad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Följ min blogg med bloglovin