2 limpor
Ingredienser:
5 dl minimjölk
50 g jäst
25 g margarin
2 tsk salt
2 msk sirap
4 dl rivna morötter
14 dl rågsikt
1 ägg
solroskärnor
sesamfrön
Gör så här:
Värm mjölken till fingervärme. Smula jästen i en bunke och häll på mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt margarin, salt, sirap och morötter. Arbeta ner mjölet och knåda tills degen känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i 2 delar och forma till limpor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Jäs under bakduk i ytterligare 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över solroskärnor och sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt bröden svalna på galler under duk.
så gott det ser ut :D
SvaraRaderadet såg smarrigt ut :)
SvaraRadera