onsdag 26 januari 2011

Morotsbröd

Bakade morotsbröd i måndags och lovade slänga upp receptet här. Riktigt, riktigt gott så rekommenderar er att prova :) Det ursprungliga receptet hittade jag här och jag gjorde på följande vis.

2 limpor

Ingredienser:
5 dl minimjölk
50 g jäst
25 g margarin
2 tsk salt
2 msk sirap
4 dl rivna morötter
14 dl rågsikt
1 ägg

solroskärnor
sesamfrön

Gör så här:
Värm mjölken till fingervärme. Smula jästen i en bunke och häll på mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt margarin, salt, sirap och morötter. Arbeta ner mjölet och knåda tills degen känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i 2 delar och forma till limpor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Jäs under bakduk i ytterligare 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över solroskärnor och sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt bröden svalna på galler under duk.


2 kommentarer:

Följ min blogg med bloglovin