4 port
Ingredienser:
280 g pasta
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
olja
400 g köttfärs
salt och peppar
1 dl tomatpué
2 dl vatten
3 tomater
1 kruka basilika
250 g mozzarella
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lökhcket i olja och tillsätt sedan köttfärsen. Låt den fräsa med tills den fått en fin färg och blivit smulig. Krydda med salt och peppar. Häll på tomatpurén och späd med vattnet. Låt puttra ca 10 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Tärna tomaterna och hacka basilikan. Rör ner det i köttfärsröran. Låt pastan rinna av och varva den med köttfärs i en smord ugnssäker form. Skiva mozzarellan tunt och lägg över pastan och köttfärsen. Gratinera mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar