Botten:
200 g digestivekex
75 g smör
0.5 dl socker
Fyllning:
200 g blåbär
4 dl crème fraiche
3.5 dl kesella kvarg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl maizena
1 krm salt
3 ägg
100 g vit choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Smula sönder kexen. Smält smöret och rör ner smulorna och sockret. Pressa ner blandningen i en form. Baka den ljusbrun, ca 12 minuter.
Mixa blåbären till en slät puré. Blanda crème fraiche och kesella i en bunke. Tillsätt blåbärspuré, socker, vaniljsocker, maizena, salt och ägg. Häll massan i formen. Baka i 150 grader i ca 75 minuter eller tills den känns färdig när du sticker en provsticka i den. Låt kallna och ställ i kyl över natten. Garnera med riven vit choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar