tisdag 10 maj 2011

Morotssoppa med ingefära

Idag blev det en av mina favoritsoppor till lunch, morotssoppa med keso som är smaksatt med ingefära. Hittade receptet på arla en gång i tiden.

2 port

Ingredienser:
250 g morötter
1 gul lök
smör
4 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning
1.25 dl Milda mat extra, 4%

125 g KESO
0.5 msk färsk riven ingefära
0.5 krm salt

Gör så här:
Skala och skiva morötterna. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt morötter, vatten och buljongtärning. Låt koka ca 15 minuter. Vispa eller mixa soppan. Tillsätt grädden och koka upp. Smaksätt keson med ingefära och salt och servera till soppan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Följ min blogg med bloglovin