måndag 9 maj 2011

Kikärtsbiffar med limecrème

Idag blev det kikärtsbiffar med limècreme till middag, hittade receptet i "Hälsokokboken". Supergoda! Åt biffarna och såsen tillsammans med stekta tomathalvor och en knäckemacka.

4 port

Ingredienser:
400 g konserverade kikärter
½ purjolök
½ rödlök
2 vitlöksklyftor
1 ägg
1 tsk salt
½ krm vitpeppar
2 msk olivolja

Limecrème
2 dl turkisk yoghurt
1 lime
1 vitlöksklyfta
2 tsk flytande honung
salt och svartpeppar

Gör så här:
Gör först limècremen: Häll yoghurten i en skål. Riv limeskalet och pressa ur saften över yoghurten. Tillsätt finhackad vitlök och rör om. Rör ner honung och smaka av med salt och peppar.

Skölj kikärterna i vatten och låt dem rinna av. Lägg kikärterna i en matberedare och mixa i någon minut. Finstrimla purjolök. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Blanda kikärtsmoset med purjolök, rödlök, vitlök, ägg, salt och peppar. Tillsätt eventuellt lite vatten om färsen blir för torr. Forma färsen till biffar. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek biffarna på medelvärme i några minuter på varje sida. Servera med limecrème.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Följ min blogg med bloglovin