4-6 port
Ingredienser:
100 g margarin
50 g kvarg
3 dl fullkornsvetemjöl
1 tsk salt
200 g salami
2 vitlöksklyftor
socker
salt och peppar
100 g brieost
1 röd lök
3 tomater
färsk oregano
2 ägg
3 dl
mjölk
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smöret och kvarg med mjöl och salt. Arbeta till en smidig deg. Tryck ut i en pajform och nagga kanterna. Grädda i 15 minuter. Strimla under tiden salamin och finriv vitlöken. Fräs och smaka av med lite socker, salt och peppar. Fördela i pajskalet. Lägg på skivad brie, rödlöksringar och tomatskivor. Toppa med några kvistar oregano. Vispa ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar och häll på fyllningen. Grädda i ugnen ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar